Nieuws


December 2019 - De praktijk sluit tussen Kerst en Oud & Nieuw om het jaar 2019 administratief af te sluiten en 2020 weer fris en fruitig te kunnen beginnen. 

Iedereen gezellige dagen gewenst en een gezond 2020!


werelddiabetesdag 14 november

November 2019 - De 'Werelddiabetesdag' (World Diabetes Day) is jaarlijks op 14 november en is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingscampagne voor diabetes.
'Wereld Diabetes Dag' werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.
In 2007 heeft 'Werelddiabetesdag' voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.
Het doel van 'Wereld Diabetes Dag' is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.
'Wereld Diabetes Dag' wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.


Vakantietijd

Juli 2019 - Mijn tijdelijke waarneming in West-Brabant zit er alweer bijna op. Wat heb ik weer een hoop geleerd en een boel nieuwe mensen leren kennen! 

Het is wel een heel erg drukke tijd geweest, vanwege de combinatie van twee groeiende praktijken. Daarom ga ik de laatste 2 weken van augustus een tropenrooster volgen: een aantal spreekuren zal uitvallen, andere worden verzet naar een andere dag. Even weer opladen om begin september mezelf weer vol overgave te kunnen storten in dat wat ik het liefste doe: mensen van jong tot oud begeleiden naar een gezondere leefstijl.

 

Fijne vakantie iedereen en tot september!


tijdelijk andere werktijden

april 2019 - Vanaf april ga ik een hele leuke zwangerschapswaarneming erbij doen in West-Brabant. Ik ben dan ook vanaf 1 april tot medio augustus 2,5 dag werkzaam in mijn eigen praktijk en 2,5 dag bij BES diëtisten. Mijn bereikbaarheid zal dan ook enigszins wijzigen en wel als volgt:

 

Werkdagen Kompas:

maandag, woensdagochtend, vrijdag

 

Werkdagen BES:

dinsdag, woensdagavond, donderdag


Lente!

 

maart 2019 - De lente heeft weer haar intrede gedaan. Tijd om je fijnste loopschoenen weer uit de kast te trekken en op pad te gaan!

 

Waarom wandelen werkt

Als je wandelt ga je vooruit. Dat lijkt een open deur, maar je bent in beweging. En beweging zorgt ervoor dat er allemaal fijne stofjes vrijkomen en de energie gaat stromen. Wandelen brengt balans. Je praat gemakkelijker, voelt je beter en er komt ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën. De steeds veranderende omgeving stimuleert je bovendien anders te kijken, te denken en te doen. Door het uitvoeren van opdrachten in de natuur kun je de inzichten bovendien sneller integreren.

Maar wandelen doet nog meer. Het is leuk en ook nog goed voor van alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En of je nu een sportief type bent of juist wil beginnen met bewegen, wandelen is geschikt voor iedereen.

bron: www.wandelenwerkt.nl


decembermaand

 

 

december 2018 - Voordat je er erg in hebt, is er weer een jaar voorbij en breken de feestdagen weer aan! Voor veel mensen een lastige periode, vanwege alle verleidingen die overal op de loer liggen. Feestjes, etentjes, borrels, dinertjes, nergens lijkt rekening te zijn gehouden met jouw goede voornemens!

Maar ook voor dit geldt: Doe lekker mee, maar neem van alles maar een klein beetje. Geniet met mate! Maak op feestdagen een flinke wandeling. En zorg dat je de dag ervoor en erna even superstreng bent voor jezelf.  Dan heeft zo'n feestdag weinig invloed op je gewicht of bloedsuikers. Want onthoud: aankomen doe je niet (alleen) in de decembermaand, maar vooral in de maanden daaromheen.


Volop in bedrijf!

 

oktober 2018 - Ondanks dat aan de afwerking van ons huis nog hard gewerkt wordt, is de praktijkruimte zo goed als klaar. Ideaal zo'n praktijk aan huis.

De locatie van mijn praktijk roept nog weleens wat vragen op, omdat iedereen het hier 'gewoon Brielle' vindt, maar we wonen toch echt in Vierpolders!

Ook benieuwd naar de praktijk en/of wat ik voor u kan betekenen? Maak gerust een afspraak!

 


praktijk

 

juli 2018 - Ons huis is opgeleverd! Vanaf de oplevering zijn we dan ook druk bezig met het afwerken en inrichten, zodat mijn praktijk vanaf eind augustus/begin september hier kan starten!

 

De praktijk zal links aan de voorzijde in ons huis gerealiseerd worden. Het praktijkgedeelte zal straks via de garage toegankelijk zijn, zodat privé en praktijk zoveel mogelijk gescheiden blijven.