Nieuws


 • MAART 2024: Vanaf 27 maart gaan Fysio-Brielle, Gezond Leefstijlcoaching en diëtistenpraktijk Kompas gezamenlijk starten met de GLI beweegkuur. Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. Een GLI helpt mensen bij een gedragsverandering. Het is voor mensen met overgewicht of obesitas belangrijk om een gezonde leefstijl te bereiken en vooral te behouden. Op het tabblad GLI kun je lezen wat een GLI inhoudt, voor wie het is en welke voorwaarden er zijn om een GLI vergoed te krijgen uit het basispakket van de zorgverzekering.

FEBRUARI 2024 - Zodra de belastingaangifte er weer aan zit te komen, druppelen ook de aanvragen voor het invullen van een dieetbevestiging weer binnen.

Hierbij de voorwaarden voor het invullen:

- Als eerste hoeft er alleen en pas een dieetbevestiging ingevuld te worden, indien de belastingdienst hier specifiek om heeft gevraagd!

- Verder moet er ooit een officiële diagnose zijn gesteld door (huis)arts of diëtist, welke vermeld is op verwijsbrief of bij mij in de cliëntenkaart.

- U bent in het jaar waarvoor de verklaring ingevuld moet worden, onder behandeling geweest bij de praktijk.

- Er wordt alleen een verklaring gemaakt voor de dieetperiode dat u ook echt daadwerkelijk onder begeleiding bent geweest bij de praktijk.

- Om recht te hebben op een jaarlijkse verklaring, dient u jaarlijks minimaal één keer op het spreekuur te zijn geweest.

- Bij het invullen van de dieetverklaring, hanteren wij verder de regels die door de belastingdienst gehanteerd worden/voorgeschreven zijn.

- Voor het invullen van de dieetverklaring wordt één verkort vervolgconsult in rekening gebracht. Dit is excl. eventuele (email/telefonische) consultkosten. 

 

Wanneer u niet bij mij onder behandeling bent geweest dan kan ik u niet helpen aan een dieetverklaring.


FEBRUARI 2024 - Wegens vakantie is de praktijk gesloten van zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari.

Voor vragen of het maken of verzetten van afspraken, kunt u altijd bij me terecht via mail of whatsapp.

Voor iedereen die op vakantie gaat: fijne vakantie!


JANUARI 2024 - Als eerste wil ik iedereen het allerbeste wensen voor het komend jaar. Veel geluk, gezondheid en gezelligheid. Hopelijk heeft iedereen de feestdagen glansrijk doorstaan en anders begint het nieuwe jaar gewoon weer met een schone lei.

Voor mij is het nieuwe jaar begonnen op mijn nieuwe locatie boven het kinderdagverblijf en naast de Goote. Hier zit ik sinds dit jaar op woensdagmiddag  op de eerste verdieping tegenover het CJG in het (kind) zorgcentrum. In het gebouw zit een lift, dus ook voor mensen die slecht ter been zijn, is het goed te bereiken.

Ik hoop je snel te zien op deze locatie (volg bordjes CJG en ga boven naar rechts) of één van de andere in Vierpolders/Brielle of Oostvoorne!


  

December 2023 - Voordat je er erg in hebt, is er weer een jaar voorbij en breken de feestdagen weer aan! Voor veel mensen een lastige periode, vanwege alle verleidingen die overal op de loer liggen. Feestjes, etentjes, borrels, dinertjes, nergens lijkt rekening te zijn gehouden met jouw goede voornemens!

Maar ook voor dit geldt: Doe lekker mee, maar neem van alles maar een klein beetje. Geniet met mate! Maak op feestdagen een flinke wandeling. En zorg dat je de dag ervoor en erna even superstreng bent voor jezelf.  Dan heeft zo'n feestdag weinig invloed op je gewicht of bloedsuikers. Want onthoud: aankomen doe je niet (alleen) in de decembermaand, maar vooral in de maanden daaromheen.


Augustus 2023 - Vanaf 2023 stellen meerdere zorgverzekeraars het verplicht om een cliënttevredenheidsonderzoek te doen, om patiëntervaringen te meten. De PREM (Patiënt Reported Experience Measure). De PREM is een landelijk afgestemde meetmethode om patiëntenervaringen te meten. Een PREM is een (korte) vragenlijst die patiënten invullen waarin wordt gevraagd hoe patiënten hun zorg (hebben) ervaren.

Vanwege de tijdsinvestering, heb ik ervoor gekozen om dit onderzoek uit te laten voeren door Feeddex. Een gekwalificeerd bureau dat zorgt dat uw anonimiteit gewaarborgd is en blijft. De resultaten kan ik gebruiken om mijn kwaliteit nog verder te verbeteren.

Vanaf augustus zullen de eerste mails de deur uit gaan. Ik snap dat niet iedereen zal reageren, maar u helpt mij en mijn praktijk er enorm mee als u even de tijd neemt de enquête in te vullen. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite!

Hier leest u meer over de PREM.


Juni 2023 - De eerste helft van 2023 zit er weer op. Wat heb ik weer mooie dingen mogen doen en fijne mensen leren kennen!

Ook komen er regelmatig nieuwe uitdagingen op mijn pad. Sommige laat ik voorbij gaan, maar andere grijp ik met 2 handen aan: Vanaf half juni ben ik bijvoorbeeld gestart als diëtist bij Catharina, thuis op Voorne voor 2 halve dagen per week. Prima te combineren met m'n praktijk en een hele leuke nieuwe uitdaging!

En ook na de zomer staat er wat nieuws op me te wachten.

Maar eerst...vakantie! De praktijk is gesloten van zaterdag 8 juli t/m maandag 24 juli.

Heb je vragen, dan ben ik gewoon bereikbaar. Alleen moet je soms iets langer wachten op een reactie. (Nieuwe) afspraken inplannen kan weer vanaf week 31 (31 juli 2023)

Ik wens iedereen een fijne zomer en graag tot na mijn vakantie!JANUARI 2023 - Het nieuwe jaar begint goed! Ruim voor de deadline heb ik meer dan voldoende punten behaald met bijscholingen, intervisie en deskundigheid bevorderende activiteiten in de afgelopen 5 jaar. Hierdoor heb ik met succes mijn herregistratie voor het kwaliteitsregister paramedici kunnen aanvragen. Omdat deze gehele periode valt in de tijd dat ik voor mezelf ben begonnen, ben ik hier extra trots op!

De komende 5 jaar mag ik cliënten blijven begeleiden én declareren bij de zorgverzekeraars en zorggroepen. Mijn tarieven blijven hierdoor marktconform en (afgezien van het eigen risico) vergoed.


 

DECEMBER 2022 - In 2023 staan er een aantal nieuwe ontwikkelingen gepland voor mijn praktijk. Zodra er meer bekend en/of definitief is, zal ik dit uiteraard meteen met jullie delen. Om meer tijd voor mezelf te creëren aan deze ontwikkelingen te kunnen werken, overleg te plegen en bijscholingen te volgen, moet ik ruimte in mijn agenda creëren. De 'nieuwe' donderdag wordt als erg prettig ervaren, dus die wil ik graag voor jullie behouden. Daarom zal mijn spreekuurrooster er vanaf 2023 als volgt uitzien:

- maandagmiddag en -avond Vierpolders

- dinsdagmorgen (en evt. uitloop naar de middag) in de even weken Vierpolders

- donderdagmorgen (en evt. uitloop naar de middag) in de oneven weken Vierpolders

- vrijdagmorgen Oostvoorne

- vrijdagmiddag Vierpolders

 


 

SEPTEMBER 2022 - Vanwege een operatie en daarna een herstelperiode, zal de praktijk van 26 september t/m 9 oktober gesloten zijn. Van 10 oktober t/m 16 oktober is de praktijk gedeeltelijk open. Het kan zijn dat de wachttijd voor een nieuwe afspraak hierdoor wat langer oploopt dan gebruikelijk. Ook kan het zijn dat u wat langer dan normaal moet wachten op een reactie naar aanleiding van een telefoontje, mail of Whatsappje. Ik vraag hiervoor uw begrip en hoop dat u erop vertrouwt dat ik zo snel als mogelijk reageer. 

Ik hoop u begin oktober weer in goede gezondheid te mogen ontvangen!

 


 AUGUSTUS 2022 - Vanwege mijn nog immer groeiende klantenbestand (wat natuurlijk geweldig is!) heb ik besloten mijn spreekuren anders over de week te gaan verdelen. Dit zodat ik voor iedereen voldoende tijd en aandacht kan blijven houden, huisbezoeken makkelijker kunnen worden ingepland, de wachttijd niet langer dan 3 dagen oploopt en zodat ik een goede balans kan houden tussen werk en privé. 

Vanaf 1 september as ziet mijn nieuwe werkweek er dan als volgt uit:

Maandagmiddag en -avond spreekuur in Vierpolders

Dinsdagmorgen spreekuur in Vierpolders

Woensdag vrij

Donderdagmorgen spreekuur in Vierpolders

Vrijdagmorgen spreekuur in Oostvoorne

Vrijdagmiddag spreekuur in Vierpolders


Het is alweer juli! Tijd voor zomergroenten


Het is er weer tijd voor: Lekker wandelen!

MEI 2022 - De zon gaat weer vaker schijnen, de avonden worden langer en de temperaturen stijgen. Goede redenen om erop uit te trekken en 3x per week een flinke wandeling te maken. Maar let op! Bouw dat langzaam op. Onderstaand schema helpt daarbij:

 

Schema voor beginners: In 1 week naar 60 minuten wandelen

Dit 8-weken schema is bedoeld voor mensen die net beginnen met wandelen of voor mensen die door ziekte of blessure een tijd niet hebben kunnen wandelen. Nadat je dit schema van 8 weken hebt gevolgd, kun je 1 uur onafgebroken wandelen. Je wandelt drie keer per week en iedere week loop je iets langer. Zorg ervoor dat je de trainingen goed spreidt over de week. Loop bijvoorbeeld op zaterdag, dinsdag en donderdag.

In iedere training wissel je duurtempo 1 af met heel rustig wandelen. Wat is duurtempo 1? Duurtempo 1 is een rustig wandeltempo. Zorg dat je niet buiten adem raakt. Tijdens het ‘heel rustig’ wandelen loop je stapvoets. Geniet van de omgeving of doe wat rustige rekoefeningen.

Week 1

 • Dag 1: 4 keer: 5 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig  (totaal 28 minuten)
 • Dag 2: 4 keer: 5 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig  (totaal 28 minuten)
 • Dag 3: 4 keer: 5 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig  (totaal 28 minuten)

Week 2

 • Dag 1: 5 keer: 5 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 35 minuten)
 • Dag 2: 3 keer: 10 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 36 minuten)
 • Dag 3: 5 keer: 5 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 35 minuten)

Week 3

 • Dag 1: 4 keer: 10 min duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 48 minuten)
 • Dag 2: 3 keer: 15 min. duurtempo 1 + 2 min heel rustig (totaal 51 minuten)
 • Dag 3: 4 keer: 10 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 48 minuten)

Week 4

 • Dag 1: 2 keer: 15 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 34 minuten)
 • Dag 2: 2 keer: 20 min. duurtempo 1 + 3 min. heel rustig (totaal 46 minuten)
 • Dag 3: 2 keer: 15 min. duurtempo 1 + 2 min heel rustig (totaal 34 minuten)

Week 5

 • Dag 1: 2 keer: 20 min duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 44 minuten)
 • Dag 2: 2 keer: 25 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 54 minuten)
 • Dag 3: 2 keer: 20 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 44 minuten)

Week 6

 • Dag 1: 2 keer: 25 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 54 minuten)
 • Dag 2: 2 keer: 30 min. duurtempo 1 + 5 min heel rustig (totaal 70 minuten)
 • Dag 3: 2 keer: 25 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 54 minuten)

Week 7

 • Dag 1: 10 min duurtempo 1 + 5 min. heel rustig + 50 min. duurtempo 1 (totaal 65 minuten)
 • Dag 2: 2 keer: 25 min. duurtempo 1 + 2 min. heel rustig (totaal 54 minuten)
 • Dag 3: 10 min. duurtempo 1 + 5 min. heel rustig + 40 min. duurtempo 1 (totaal 55 minuten)

Week 8

 • Dag 1: 10 min. duurtempo 1 + 5 min. heel rustig + 50 min. duurtempo 1 (totaal 65 minuten)
 • Dag 2:  2 keer: 30 min. duurtempo 1 + 3 min. heel rustig (totaal 66 minuten)
 • Dag 3: 10 min. duurtempo 1 + 5 min. heel rustig + 60 min. duurtempo 1 (totaal 75 minuten)

bron: wandel.nl


Ben je pas echt gezond bezig als je 10.000 stappen per dag haalt?

MAART 2022 - De Japanse wetenschaper Yoshiro Hatano bedacht in 1964 dat als een mens gemiddeld 6000 stappen per dag maakte, wat toentertijd het gemiddelde was, dat 4000 er bovenop een goede stap is naar een gezonde leefstijl. Dat waren echter andere tijden. Nu maakt lang niet iedereen meer minimaal 6000 stappen per dag. Dus die 10.000 stappen kan voor veel mensen een struikelblok zijn om überhaupt al te beginnen met wandelen.

Een onderzoek uit 2011 heeft aangetoond dat de gezondheidsvoordelen van wandelen al beginnen bij 4400 stappen per dag. Meer dan 7500 stappen per dag blijkt zelfs geen extra gezondheidsvoordelen meer op te leveren. Uiteraard is dit wel perfect om je conditie (verder) te verbeteren. 

Omdat iedereen in een ander tempo loopt en niet dezelfde grootte passen neemt, kan je overigens beter uitgaan van minuten. Het advies van de Gezondheidsraad luidt dan ook: minimaal 150 minuten per week bewegen. Dit is omgerekend op 5 dagen van de week 30 minuten bewegen. Dit hoeft niet in één keer, maar mag ook in stukjes. Wil je echter vet verbranden, dan is 30 minuten aaneengesloten beweging wél efficiënter. En laat 30 minuten wandelen nou omgerekend gemiddeld 4000 stappen zijn. Zat Yoshiro Hatano er toch niet ver vandaan in 1964.


HET LEEFSTIJLROER

 

JANUARI 2022 - In januari beginnen veel mensen aan hun 'goede voornemens'. Soms is het er één, soms zijn het er meerdere. Als nieuwe cliënten op mijn spreekuur komen, vinden ze het vaak lastig om hun specifieke doel(en) in woorden te vertalen. Veel zit in hun gevoel. 'Gezonder gaan eten' bijvoorbeeld, hoor ik vaak. Maar wat betekent dit voor jou? Want gezonde voeding heeft voor iedereen een andere betekenis. 

Om cliënten een handje te helpen met het vaststellen van duidelijke doelen, maak ik zijdelings gebruik van het leefstijlroer. Vaak komt er dan uit dat cliënten zich vooral beter willen voelen, een lagere bloedsuikers of bloeddruk zouden willen, een beter cholesterolgehalte, lekkerder in hun vel willen zitten of een betere conditie zouden willen.  Voeding is daar vaak maar één onderdeel van. Maar het is wel een belangrijke pijler om op weg te gaan naar een gezondere leefstijl.

 

Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden. Vereniging Arts en Leefstijl heeft deze pijlers vormgegeven in het Leefstijlroer. Bron : Vereniging Arts en Leefstijl 


kadootje

Iedereen die een afspraak maakt op het spreekuur in Vierpolders, krijgt bij het eerste consult een goodybag mee. Deze is gevuld met allerlei handige, lekkere en/of gezellige producten met een leefstijlthema.

 

Absoluut geen "zolang de voorraad strekt" om je te stimuleren zo snel mogelijk een afspraak te maken, maar gewoon een bedankje voor het vertrouwen en het maken van een afspraak bij mijn praktijk. 

 

Benieuwd naar de inhoud? Maak dan een afspraak in Vierpolders!

 


DECEMBER 2021 - De praktijk is gesloten van woensdag 22 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022.

Ik hoop jullie weer in goede gezondheid te treffen vanaf maandag 3 januari. Heb je in de tussentijd vragen of wil je een afspraak maken of verzetten, dan ben ik altijd bereikbaar via WhatsApp, sms en mail. Vanwege de vakantie kan het zijn dat ik niet direct reageer, maar ik streef er altijd naar om binnen 24 uur een reactie te geven. 

 

Fijne Feestdagen allemaal en tot ziens in 2022!


dietist is een medisch contactberoep, dus de spreekuren gaan door (met mondkapje!)


coronanieuws november

NOVEMBER 2021 - Na de persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november, moeten ook in de praktijk de regels weer strenger worden toegepast. Het scherm staat nog steeds op het bureau (gelukkig), dus het verzoek aan cliënten is om in elk geval een mondkapje te dragen bij het naar binnen en naar buiten gaan. Zit u eenmaal op uw plek, dan mag het mondkapje af (indien u dit prettig vindt). Mocht u graag willen dat ik ook een mondkapje draag tijdens het gesprek, dan mag u dat altijd vragen.

Verder is er wat onduidelijkheid over het avondspreekuur. Als diëtist vallen wij onder essentiële dienstverlening. Hierdoor mogen wij ook na 20.00 uur geopend blijven. Alle afspraken na 20.00 uur gaan dus gewoon door.

Heeft u  nog vragen, dan kunt u uiteraard altijd mailen, bellen, sms'en of appen!


herfst op tafel


Nieuw vanaf 1 juli!

JUNI 2021 - Rond deze tijd komt het regelmatig voor dat de 3 uur vergoeding vanuit het basispakket verbruikt is. En niet iedereen heeft de diëtist in het aanvullende pakket zitten van de zorgverzekeraar.  Uiteraard kan je de consulten dan zelf betalen (€18,00 per kwartier), maar het is vanaf 1 juli ook mogelijk om een strippenkaart te kopen. Diëtistenpraktijk Kompas heeft vanaf die dag een strippenkaart* te koop voor vervolgconsulten of weegconsulten.

Er komen drie varianten:

- een mini kaart voor 25 Euro voor 4 weegconsulten. Dit houdt in dat u echt alleen even op de weegschaal komt staan. Er is dus geen tijd voor uitgebreide vragen, overleg of advies.

- een medium kaart voor 50 Euro met 4 vervolgconsulten van 10 minuten (voor een consult van 20 minuten worden 2 strippen gebruikt) PLUS één gratis weegconsult. Voor jezelf of om weg te geven aan je partner, kind, vader, moeder opa/oma of vriend(in), buurvrouw, collega....alles mag!

- een super kaart voor 100 Euro met 8 vervolgconsulten van 10 minuten (voor een consult van 20 minuten worden 2 strippen gebruikt) PLUS één gratis vervolgconsult van 10 minuten (voor jezelf) OF 2 gratis weegconsulten (voor jezelf of om weg te geven aan je partner, kind, vader, moeder opa/oma of vriend(in), buurvrouw, collega....alles mag!)

De kaarten zullen afgerekend worden met behulp van een betaalverzoek.

 

* De strippenkaart is na aankoop 1 jaar geldig. Bij het niet volledig opmaken van de strippenkaart binnen 365 dagen, wordt er geen geld terugbetaald.


seizoensgroenten

Maart 2021 - Wil je een bijdrage leveren aan het milieu, kies dan voor Nederlandse seizoensgroenten. Behalve beter voor het milieu zijn deze soorten ook lekkerder en gezonder. Dit zijn de groentes van Hollandse bodem van de maand maart:

Aardappelen, Chinese kool, koolraap, knolselderij, komkommer, paddenstoelen, paprika, pastinaak, prei, raapstelen, rabarber, radijs, rammenas, rode biet, rode kool, savooiekool, schorseneren, snijbonen, spinazie, tomaten, uien, veldsla, winterpostelein, winterwortel, witlof en witte kool.

 

Genoeg te kiezen dus!LOCKDOWN DECEMBER

 

14 december 2020

 

Zoals u hiernaast kan zien, heeft de regering de (para-)medische beroepen uitgezonderd van het verbod van het uitoefenen van hun werk. De diëtist mag dus gewoon blijven werken. Uiteraard wel met in achtneming van alle geldende regels en voorschriften.

 

Alle cliënten die komende weken een afspraak bij me hebben, krijgen van mij een mail waarin ze hun wens kenbaar kunnen maken over hoe zij het komend consult graag willen zien: op locatie, telefonisch of doorschuiven naar later. 

 

Mocht u de mail niet ontvangen hebben, kijk dan eerst aub in uw spambox. Daar verdwijnen vaker (helaas) mailtjes in. Mocht u toch niets hebben ontvangen, dan kunt u mij altijd bellen, mailen, sms'en of Whatsappen.

 

We doen het samen voor elkaar!

 

Zie ook:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/contactberoepen/uitgezonderde-contactberoepen 

 


Opening rondom feestdagen

 

De praktijk zal 22 december 2020 voor het laatst open zijn dit jaar. Na deze datum ga ik hard aan het werk om een nieuw logo overal te implementeren. Ik hoop dan op 4 januari 2021 weer helemaal fris en fruitig van start te gaan, zonder overal oranje en rood om me heen. Welke kleuren hiervoor terugkomen, dat zien jullie vanzelf.

 

Ik wens iedereen alvast hele fijne dagen!


Corona-update

1 oktober 2020 - Na lang steggelen, is de diëtist inmiddels onderdeel geworden van de groep zorgverleners en geen contactberoep meer.  Dit houdt in dat, met de nieuwe regels, wij al zittend op een stoel geen mondkapje hoeven te dragen. Ook mogen we 15 minuten per consult binnen de anderhalve meter komen, indien dat nodig is (voor meten/wegen bijvoorbeeld).

Wilt u wel een mondkapje dragen en/of vindt u het toch prettig als ik er ook één draag, dan kunt u me dit gerust laten weten. Ook als u de afspraak liever telefonisch doet, dan hoor ik het graag.

Andere maatregelen in de praktijk:

- ik maak na en voor elke nieuwe cliënt de hele ruimte schoon met een goedgekeurd ontsmettingsmiddel

- bij binnenkomst treft u geen andere cliënt, aangezien ik tussen de afspraken 15 minuten luchttijd van de ruimte aanhoudt

- ik werk met een spatscherm tussen mij en de cliënt in

- ik heb steriele mondkapjes liggen zo nodig of indien gewenst

- uiteraard is er een ruimte hoeveelheid desinfectiegel op verschillende plekken aanwezig

 


CORONA update

 

Maandag 22 juni - De praktijk is weer volop in bedrijf!

 

Graag wil ik al mijn cliënten bedanken voor hun flexibiliteit behulpzaamheid van de afgelopen maanden. Dankzij jullie kunnen we nu weer met volle kracht vooruit. Ik hoop jullie snel weer in de praktijk te zien.

 

Omdat ik zo blij ben dat de praktijk weer draait, heb ik voor alle nieuwe cliënten die een afspraak maken voor een eerste consult in Vierpolders een goodybag klaarstaan!

 

 


coronavirus update

 

 

11 mei 2020 - Alle 'contactberoepen' hebben groen licht gekregen om weer van start te gaan. Dit behoeft wel een aantal aanpassingen aan de werkwijze en praktijkruimte, waardoor we niet zomaar weer de boel kunnen opengooien. Mede doordat er een run is ontstaan op desinfectie gel, spatschermen en handschoenen en deze lastig te krijgen zijn.

Ik hoop 18 mei klaar te zijn met de aanpassingen aan mijn praktijk en dan weer te kunnen starten met fysieke consulten. Uiteraard heb ik er begrip voor als u liever telefonisch contact wil blijven houden. Laat dit dan gerust even weten.

 

Graag tot snel!


coronavirus 3

14 april 2020 - Inmiddels raakt Nederland zo langzamerhand gewend aan de coronamaatregelen. Velen zitten thuis en hebben meer tijd om stil te staan bij hun eetgewoonten. Wellicht ben jij er hier één van en ben je nu juist extra gemotiveerd om over te stappen op een gezondere levensstijl. Zou het niet geweldig zijn dat als straks deze crisis voorbij is dat jij jezelf aangeleerd hebt gezondere keuzes te maken en meer te bewegen en/of er zelfs al wat kilo's af hebt voor de zomer komt? Ik geef je graag advies!


coronavirus 2

21 april 2020 - De maatregelen zijn vrijwel onveranderd. Voor mijn praktijk blijft gelden, dat alle consulten tot en met dinsdag 19 mei worden omgezet naar een telefonisch consult of videobellen.

Dit laatste gebeurt in een veilige omgeving met behulp van ClickDoc. Dit werkt als volgt:
- Ik stuur u via uw  telefoon (SMS) een link met een toegangscode en de datum en tijd van de afspraak

- U kunt op de link klikken en komt dan op een beveiligde webpagina (u kunt hiervoor gebruik maken van laptop, tablet of mobiele telefoon).
- Vul vervolgens uw voor- en achternaam in de daarvoor bedoelde vakjes
- Klik vervolgens op “sessie starten”
- Ik krijg dan een melding dat u zich in mijn virtuele wachtkamer bevindt en ik zal dan een videoconsult  starten
- U krijgt vervolgens een bericht en we zien elkaar in het scherm
- Vergeet u  na afloop van het gesprek niet uit te loggen anders blijft u in mij  virtuele wachtkamer zitten.

Let op: u kunt mij dus niet zelf bellen via dit programma. Ik kan u alleen bellen als u zich al in de virtuele wachtruimte bevindt.


CORONAVIRUS

 

17 maart 2020 - Diëtistenpraktijk Kompas blijft open, maar uiteraard volg ik de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. Ik doe mijn uiterste best om de zorg op een verantwoorde manier voort te zetten. Daarom worden tot en met 6 april alle afspraken vervangen door telefonische afspraken.

 

Is er in goed overleg met (huis)arts, praktijkondersteuner of mij toch besloten dat u naar mijn praktijk komt, lees dan eerst onderstaande opmerkingen goed:

 

Belangrijk om te weten voor uw een bezoek brengt aan de praktijk:

* Heeft u (ook lichte!) verkoudheidsklachten, zoals een loopneus, niezen, keelpijn, licht hoesten, verhoging of koorts, geeft dit dan tijdig door, ik zal dan het consult weer omzetten naar een telefonisch consult.

 

Verder:

* houd ik me aan de gebruikelijke adviezen van RIVM (geen handen schudden, niezen/hoesten in elleboog, papieren zakdoekjes, vaak handen wassen)

* doe ik voorlopig geen taille metingen

* houd ik  tenminste 1,5 meter afstand in acht te houden tijdens het consult

* ontsmet ik na ieder bezoek de ruimte en de materialen en lucht ik de ruimte

* werk ik niet mocht ik zelf (lichte) verkoudheidsklachten krijgen/hebben

 

Ik houd de berichtgeving nauwlettend in de gaten. Indien nodig zal ik wederom passende maatregelen nemen.

 

Uiteraard kunt u bij twijfel altijd even met mij overleggen!

 


openingstijden rond kerst & oud en nieuw

December 2019 - De praktijk sluit tussen Kerst en Oud & Nieuw om het jaar 2019 administratief af te sluiten en 2020 weer fris en fruitig te kunnen beginnen. 

Iedereen gezellige dagen gewenst en een gezond 2020!


werelddiabetesdag 14 november

November 2019 - De 'Werelddiabetesdag' (World Diabetes Day) is jaarlijks op 14 november en is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingscampagne voor diabetes.
'Wereld Diabetes Dag' werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.
In 2007 heeft 'Werelddiabetesdag' voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.
Het doel van 'Wereld Diabetes Dag' is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.
'Wereld Diabetes Dag' wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.


Vakantietijd

Juli 2019 - Mijn tijdelijke waarneming in West-Brabant zit er alweer bijna op. Wat heb ik weer een hoop geleerd en een boel nieuwe mensen leren kennen! 

Het is wel een heel erg drukke tijd geweest, vanwege de combinatie van twee groeiende praktijken. Daarom ga ik de laatste 2 weken van augustus een tropenrooster volgen: een aantal spreekuren zal uitvallen, andere worden verzet naar een andere dag. Even weer opladen om begin september mezelf weer vol overgave te kunnen storten in dat wat ik het liefste doe: mensen van jong tot oud begeleiden naar een gezondere leefstijl.

 

Fijne vakantie iedereen en tot september!


tijdelijk andere werktijden

april 2019 - Vanaf april ga ik een hele leuke zwangerschapswaarneming erbij doen in West-Brabant. Ik ben dan ook vanaf 1 april tot medio augustus 2,5 dag werkzaam in mijn eigen praktijk en 2,5 dag bij BES diëtisten. Mijn bereikbaarheid zal dan ook enigszins wijzigen en wel als volgt:

 

Werkdagen Kompas:

maandag, woensdagochtend, vrijdag

 

Werkdagen BES:

dinsdag, woensdagavond, donderdag


Lente!

 

maart 2019 - De lente heeft weer haar intrede gedaan. Tijd om je fijnste loopschoenen weer uit de kast te trekken en op pad te gaan!

 

Waarom wandelen werkt

Als je wandelt ga je vooruit. Dat lijkt een open deur, maar je bent in beweging. En beweging zorgt ervoor dat er allemaal fijne stofjes vrijkomen en de energie gaat stromen. Wandelen brengt balans. Je praat gemakkelijker, voelt je beter en er komt ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën. De steeds veranderende omgeving stimuleert je bovendien anders te kijken, te denken en te doen. Door het uitvoeren van opdrachten in de natuur kun je de inzichten bovendien sneller integreren.

Maar wandelen doet nog meer. Het is leuk en ook nog goed voor van alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En of je nu een sportief type bent of juist wil beginnen met bewegen, wandelen is geschikt voor iedereen.

bron: www.wandelenwerkt.nl


decembermaand

 

 

december 2018 - Voordat je er erg in hebt, is er weer een jaar voorbij en breken de feestdagen weer aan! Voor veel mensen een lastige periode, vanwege alle verleidingen die overal op de loer liggen. Feestjes, etentjes, borrels, dinertjes, nergens lijkt rekening te zijn gehouden met jouw goede voornemens!

Maar ook voor dit geldt: Doe lekker mee, maar neem van alles maar een klein beetje. Geniet met mate! Maak op feestdagen een flinke wandeling. En zorg dat je de dag ervoor en erna even superstreng bent voor jezelf.  Dan heeft zo'n feestdag weinig invloed op je gewicht of bloedsuikers. Want onthoud: aankomen doe je niet (alleen) in de decembermaand, maar vooral in de maanden daaromheen.


Volop in bedrijf!

 

oktober 2018 - Ondanks dat aan de afwerking van ons huis nog hard gewerkt wordt, is de praktijkruimte zo goed als klaar. Ideaal zo'n praktijk aan huis.

De locatie van mijn praktijk roept nog weleens wat vragen op, omdat iedereen het hier 'gewoon Brielle' vindt, maar we wonen toch echt in Vierpolders!

Ook benieuwd naar de praktijk en/of wat ik voor u kan betekenen? Maak gerust een afspraak!

 


praktijk

 

juli 2018 - Ons huis is opgeleverd! Vanaf de oplevering zijn we dan ook druk bezig met het afwerken en inrichten, zodat mijn praktijk vanaf eind augustus/begin september hier kan starten!

 

De praktijk zal links aan de voorzijde in ons huis gerealiseerd worden. Het praktijkgedeelte zal straks via de garage toegankelijk zijn, zodat privé en praktijk zoveel mogelijk gescheiden blijven.