Nieuws


Corona-update

1 oktober 2020 - Na lang steggelen, is de diëtist inmiddels onderdeel geworden van de groep zorgverleners en geen contactberoep meer.  Dit houdt in dat, met de nieuwe regels, wij al zittend op een stoel geen mondkapje hoeven te dragen. We kunnen tenslotte 1,5 meter afstand houden. Wilt u wel een mondkapje dragen en/of vindt u het toch prettig als ik er ook één draag, dan kunt u me dit gerust laten weten. Ook als u de afspraak liever telefonisch doet, dan hoor ik het graag.

Andere maatregelen in de praktijk:

- ik maak na en voor elke nieuwe cliënt de hele ruimte schoon met een goedgekeurd ontsmettingsmiddel

- bij binnenkomst treft u geen andere cliënt, aangezien ik tussen de afspraken 15 minuten luchttijd van de ruimte aanhoudt

- ik werk met een spatscherm tussen mij en de cliënt in

- ik heb steriele mondkapjes liggen zo nodig of indien gewenst

- uiteraard is er een ruimte hoeveelheid desinfectiegel op verschillende plekken aanwezig

 


coronavirus update

11 mei 2020 - Alle 'contactberoepen' hebben groen licht gekregen om weer van start te gaan. Dit behoeft wel een aantal aanpassingen aan de werkwijze en praktijkruimte, waardoor we niet zomaar weer de boel kunnen opengooien. Mede doordat er een run is ontstaan op desinfectie gel, spatschermen en handschoenen en deze lastig te krijgen zijn.

Ik hoop 18 mei klaar te zijn met de aanpassingen aan mijn praktijk en dan weer te kunnen starten met fysieke consulten. Uiteraard heb ik er begrip voor als u liever telefonisch contact wil blijven houden. Laat dit dan gerust even weten.

 

Graag tot snel!


coronavirus 3

14 april 2020 - Inmiddels raakt Nederland zo langzamerhand gewend aan de coronamaatregelen. Velen zitten thuis en hebben meer tijd om stil te staan bij hun eetgewoonten. Wellicht ben jij er hier één van en ben je nu juist extra gemotiveerd om over te stappen op een gezondere levensstijl. Zou het niet geweldig zijn dat als straks deze crisis voorbij is dat jij jezelf aangeleerd hebt gezondere keuzes te maken en meer te bewegen en/of er zelfs al wat kilo's af hebt voor de zomer komt? Ik geef je graag advies!


coronavirus 2

21 april 2020 - De maatregelen zijn vrijwel onveranderd. Voor mijn praktijk blijft gelden, dat alle consulten tot en met dinsdag 19 mei worden omgezet naar een telefonisch consult of videobellen.

Dit laatste gebeurt in een veilige omgeving met behulp van ClickDoc. Dit werkt als volgt:
- Ik stuur u via uw  telefoon (SMS) een link met een toegangscode en de datum en tijd van de afspraak

- U kunt op de link klikken en komt dan op een beveiligde webpagina (u kunt hiervoor gebruik maken van laptop, tablet of mobiele telefoon).
- Vul vervolgens uw voor- en achternaam in de daarvoor bedoelde vakjes
- Klik vervolgens op “sessie starten”
- Ik krijg dan een melding dat u zich in mijn virtuele wachtkamer bevindt en ik zal dan een videoconsult  starten
- U krijgt vervolgens een bericht en we zien elkaar in het scherm
- Vergeet u  na afloop van het gesprek niet uit te loggen anders blijft u in mij  virtuele wachtkamer zitten.

Let op: u kunt mij dus niet zelf bellen via dit programma. Ik kan u alleen bellen als u zich al in de virtuele wachtruimte bevindt.


CORONAVIRUS

 

17 maart 2020 - Diëtistenpraktijk Kompas blijft open, maar uiteraard volg ik de richtlijnen vanuit het kabinet en het RIVM. Ik doe mijn uiterste best om de zorg op een verantwoorde manier voort te zetten. Daarom worden tot en met 6 april alle afspraken vervangen door telefonische afspraken.

 

Is er in goed overleg met (huis)arts, praktijkondersteuner of mij toch besloten dat u naar mijn praktijk komt, lees dan eerst onderstaande opmerkingen goed:

 

Belangrijk om te weten voor uw een bezoek brengt aan de praktijk:

* Heeft u (ook lichte!) verkoudheidsklachten, zoals een loopneus, niezen, keelpijn, licht hoesten, verhoging of koorts, geeft dit dan tijdig door, ik zal dan het consult weer omzetten naar een telefonisch consult.

 

Verder:

* houd ik me aan de gebruikelijke adviezen van RIVM (geen handen schudden, niezen/hoesten in elleboog, papieren zakdoekjes, vaak handen wassen)

* doe ik voorlopig geen taille metingen

* houd ik  tenminste 1,5 meter afstand in acht te houden tijdens het consult

* ontsmet ik na ieder bezoek de ruimte en de materialen en lucht ik de ruimte

* werk ik niet mocht ik zelf (lichte) verkoudheidsklachten krijgen/hebben

 

Ik houd de berichtgeving nauwlettend in de gaten. Indien nodig zal ik wederom passende maatregelen nemen.

 

Uiteraard kunt u bij twijfel altijd even met mij overleggen!

 


openingstijden rond kerst & oud en nieuw

December 2019 - De praktijk sluit tussen Kerst en Oud & Nieuw om het jaar 2019 administratief af te sluiten en 2020 weer fris en fruitig te kunnen beginnen. 

Iedereen gezellige dagen gewenst en een gezond 2020!


werelddiabetesdag 14 november

November 2019 - De 'Werelddiabetesdag' (World Diabetes Day) is jaarlijks op 14 november en is de belangrijkste wereldwijde bewustwordingscampagne voor diabetes.
'Wereld Diabetes Dag' werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.
In 2007 heeft 'Werelddiabetesdag' voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.
Het doel van 'Wereld Diabetes Dag' is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.
'Wereld Diabetes Dag' wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.


Vakantietijd

Juli 2019 - Mijn tijdelijke waarneming in West-Brabant zit er alweer bijna op. Wat heb ik weer een hoop geleerd en een boel nieuwe mensen leren kennen! 

Het is wel een heel erg drukke tijd geweest, vanwege de combinatie van twee groeiende praktijken. Daarom ga ik de laatste 2 weken van augustus een tropenrooster volgen: een aantal spreekuren zal uitvallen, andere worden verzet naar een andere dag. Even weer opladen om begin september mezelf weer vol overgave te kunnen storten in dat wat ik het liefste doe: mensen van jong tot oud begeleiden naar een gezondere leefstijl.

 

Fijne vakantie iedereen en tot september!


tijdelijk andere werktijden

april 2019 - Vanaf april ga ik een hele leuke zwangerschapswaarneming erbij doen in West-Brabant. Ik ben dan ook vanaf 1 april tot medio augustus 2,5 dag werkzaam in mijn eigen praktijk en 2,5 dag bij BES diëtisten. Mijn bereikbaarheid zal dan ook enigszins wijzigen en wel als volgt:

 

Werkdagen Kompas:

maandag, woensdagochtend, vrijdag

 

Werkdagen BES:

dinsdag, woensdagavond, donderdag


Lente!

 

maart 2019 - De lente heeft weer haar intrede gedaan. Tijd om je fijnste loopschoenen weer uit de kast te trekken en op pad te gaan!

 

Waarom wandelen werkt

Als je wandelt ga je vooruit. Dat lijkt een open deur, maar je bent in beweging. En beweging zorgt ervoor dat er allemaal fijne stofjes vrijkomen en de energie gaat stromen. Wandelen brengt balans. Je praat gemakkelijker, voelt je beter en er komt ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën. De steeds veranderende omgeving stimuleert je bovendien anders te kijken, te denken en te doen. Door het uitvoeren van opdrachten in de natuur kun je de inzichten bovendien sneller integreren.

Maar wandelen doet nog meer. Het is leuk en ook nog goed voor van alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En of je nu een sportief type bent of juist wil beginnen met bewegen, wandelen is geschikt voor iedereen.

bron: www.wandelenwerkt.nl


decembermaand

 

 

december 2018 - Voordat je er erg in hebt, is er weer een jaar voorbij en breken de feestdagen weer aan! Voor veel mensen een lastige periode, vanwege alle verleidingen die overal op de loer liggen. Feestjes, etentjes, borrels, dinertjes, nergens lijkt rekening te zijn gehouden met jouw goede voornemens!

Maar ook voor dit geldt: Doe lekker mee, maar neem van alles maar een klein beetje. Geniet met mate! Maak op feestdagen een flinke wandeling. En zorg dat je de dag ervoor en erna even superstreng bent voor jezelf.  Dan heeft zo'n feestdag weinig invloed op je gewicht of bloedsuikers. Want onthoud: aankomen doe je niet (alleen) in de decembermaand, maar vooral in de maanden daaromheen.


Volop in bedrijf!

 

oktober 2018 - Ondanks dat aan de afwerking van ons huis nog hard gewerkt wordt, is de praktijkruimte zo goed als klaar. Ideaal zo'n praktijk aan huis.

De locatie van mijn praktijk roept nog weleens wat vragen op, omdat iedereen het hier 'gewoon Brielle' vindt, maar we wonen toch echt in Vierpolders!

Ook benieuwd naar de praktijk en/of wat ik voor u kan betekenen? Maak gerust een afspraak!

 


praktijk

 

juli 2018 - Ons huis is opgeleverd! Vanaf de oplevering zijn we dan ook druk bezig met het afwerken en inrichten, zodat mijn praktijk vanaf eind augustus/begin september hier kan starten!

 

De praktijk zal links aan de voorzijde in ons huis gerealiseerd worden. Het praktijkgedeelte zal straks via de garage toegankelijk zijn, zodat privé en praktijk zoveel mogelijk gescheiden blijven.