Werkwijze

 

Tijdens het eerste bezoek aan mijn praktijk, zal ik vooral vragen stellen over uw gezondheid, medische achtergrond, medicatiegebruik, eetgewoontes, leefomstandigheden, slapen/ontspannen en beweegpatroon. Daarna zal ik uw wensen en verwachtingen bespreken. Tot slot zal ik een bodyscan uitvoeren, om uw lichaamssamenstelling te bepalen. Met behulp van deze informatie, stel ik na het consult een behandelplan op of een persoonlijk advies samen. Het gesprek duurt ongeveer 60 minuten.

 

Naast de tijd dat ik met u aan tafel zit, zal ik ook tijd besteden aan het berekenen van uw voeding en het maken van een individueel dieetadvies. Meestal zal u hierbij niet aanwezig zijn. Deze tijd (15-30 minuten, afhankelijk van de aard van het dieetadvies) zal apart als individueel dieetadvies bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht worden.

 

Tijdens de vervolgconsulten toets ik de voorgang van de veranderingen en/of gestelde doelen. Ik zal weer een bodyscan uitvoeren en de resultaten bespreken. Zo nodig wordt het advies bijgesteld. Dit gesprek duurt 15-30 minuten. (Of 10-20 minuten met het gebruik van een strippenkaart).

Mocht uw dieetplan na dit consult moeten worden veranderd of bijvoorbeeld andere drinkvoeding worden aangevraagd, dan wordt er tevens nog 15 minuten extra gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar voor een individueel dieetadvies.

 

Is er geen medische noodzaak om naar de diëtist te gaan, maar wil je toch graag advies over bijvoorbeeld de volwaardigheid van je huidige voedingspatroon, dan geef ik je een voedingsadvies. Sommige verzekeraars vergoeden  (een deel van) de kosten van dit advies vanuit de aanvullende verzekering

 

Een weegconsult is een kort consult, waarbij u alleen gewogen wordt en er geen gelegenheid is, voor overleg of het stellen van (uitgebreide) vragen. Handig als u tussen consulten door even wil weten hoe u ervoor staat. Een weegconsult kan alleen met het gebruik van een strippenkaart.